Zdjęcie z programu wyjazdu

Kuchnia kolumbijska - poznaj smaki Kolumbii

Podobno droga do serca każdego mężczyzny wiedzie przez jego żołądek. Nie inaczej jest w przypadku podróżników i odwiedzanych przez nich krajów. Co nam z fantastycznych widoków i niespotykanych tras trekkingowych, jeśli w przerwach między podziwianiem kolejnych cudów natury i kultury podstawowe potrzeby z Piramidy Maslowa nie zostaną zaspokojone na satysfakcjonującym poziomie? W Kolumbii na szczęście nam to nie grozi. Miejscowa kuchnia jest tak urozmaicona i pyszna, że sama Magda Gessler piałaby z zachwytu po odwiedzinach kolumbijskiego comedora!
Umówmy się – kuchnia nie jest na topie skojarzeń, które przychodzą nam do głowy na hasło „Kolumbia”. Bogata i trudna historia, przede wszystkim ta najnowsza, a także pewien niezwykle popularny serial Netflixa sprawiły, że kraj ten wielu osobom może kojarzyć się z przemytem narkotyków, Pablo Escobarem i wojnami karteli. Napisać, że niesłusznie, to nic nie napisać! Mało jest chyba na świecie krajów oferujących tak wiele zróżnicowanych atrakcji, jak Kolumbia. Morze Karaibskie, Ocean Spokojny, pustynie, jeziora, lasy z 60-metrowymi palmami, miasteczka kolonialne, wielkie aglomeracje, jeden z największych światowych karnawałów, zakochane w piłce nożnej Medellin, dzika Amazonia… Serio, wymieniać można b e z k o ń c a. Wisienką na torcie kolumbijskich wspaniałości jest zaś lokalne jedzenie!
Zdjęcie z programu wyjazdu
Zdjęcie z programu wyjazdu
Zdjęcie z programu wyjazdu
Zdjęcie z programu wyjazdu
Zdjęcie z programu wyjazdu